I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, 23 March 2013

FRIENDSHIPS WILL NEVER BE REPLACE


Asimple friend think the friendship over when you have an argument,
A real friend knows that it's not a friendship until after you've had a fight.

A friend is someone who know all about you
and still love you.

Love is temporary..
But friends are forever.

Assalamualaikum .hye korang . .apa khabar ? sihat? lama rasanya x update blog nie . .dah bersawang spiderman lagi .hekhek . .Petang ni rasa nak bercerita la pasal persahabatan. .Banyak pengalaman yang telah saya lalui sehingga saya mencecah   20 tahun.Ha ini serba sedikit yang ingin saya ceritakan tentang pengalaman saya mengenali erti persahabatan.

Ini adalah antara BFF  saya yang paling lama saya kenal dari tadika sehingga hari ini kami masih berkawan walaupun jarak atau bidang yang kami ceburi agak berlainan tapi kami masih lagi kekal sebagai kawan . .Hensem kan? (please jangan nk bangga sngt. .haha)


Dan ini pula salah seorang rakan saya dari sekolah rendah sehingga kini . .tak sangka yang kami sudah berkawan berbelas tahun walaupun lost contact but kami still contact each other from FB :) sangat comel . .

Itu adalah antara BFF saya yang saya kenali dari kecil lagi . .sebenarnya ramai lagi . .so kawan-kawan yang lain jangan ambik hati pulak yaa . .Oke sekarang kita masuk ke alam sekolah menengah . .yeahh . .BFF saya semasa Form 1 until Form 3 adalah seperti gambar-gambar di bawah . .kami sangat rapat walaupun kami pernah bergaduh dan berlainan kelas tapi tetap bersama.Sekarang masing-masing futher study kt lain-lain tempat bila kami balik kami pasti akan jumpa dan lepak bersama-sama cerita pasal kehidupan masing-masing .. memang sangat fun la . .Dia orang ni la yang bersama-sama saya ketika susah dan senang . .memang korang ni kawan aku dunia akhirat.Nak cerita sikit pulak pasal kawan makan kawan nie . .Kita jangan la lihat dari luaran seseorang . .kadang-kadang mereka ni bermuka-muka . .sampai sekarang ni aku ingat someone nie pernah tikam aku dari belakang . .bf aku sendiri di kebas . .sedangkan dye dah ade bf . .aku kononnye selalu la cerita pasal bf dekat dye yela ingt BFF boleh dipercayai tapi rupa-rupanya talam 2 muka rampai bf orang . .lepas tu kutuk dan buruk-buruk kan kita ..itu la first time aku jumpa perempuan macam tu . .ishh malas nk ingat dah . .fullstop !!


Sekarang cerita pasal zaman form 4 and form 5 . .Mase ini saya pindah sekolah teknik . .so dapat la BFF yang baru lagi . .dia ni memang sangat manja dan lawa. .mana-mana kami pergi mesti berdua . .memang rapat habis la . .lagi pun kelas kami 5 orang saja perempuan jadi satu kelas memang rapat. .lepas spm baru kami renggang sebab kami berpisah belajar jauh-jauh . .yela dah jadi nurse kawan dengan cantik-cantik dia lupe aku terus . .huhu

Lepas spm aku jumpa pula BFF yang baru pula . .yang ini al kisahnya pelik sikit . .macam mana boleh rapat pun tak tahu la . .tapi dia nie memang baik dan sangat caring . .suka berkawan dengan dia dan akan rasa selamat bila kami keluar bersama . .setiap hujung minggu kami akan lepak dan borak-borak,tengok wayang,makan-makan untuk menghabiskan masa bersama kawan-kawan yang lain juga . .If saya pergi  futher study kt kL bila balik mesti contact, sama ada tengok wayang atau lepak-lepak . .pernah jugak kawan yang lain tanya macam mana boleh rapat dengan mamat ni jawapannya entah . .haha.hensem ke ? euww (x boleh puji sangat nnt perasan lebih)


Dan kini saya futher study di kL dan sudah pastinya akan dapat BFF yang baru . .kali ni memang ramai . .rasanya tak pernah lagi dapat BFF sekali 10 orang  . .haha . .macam-macam ragam yang telah kami lalui bersama .. ada pahit ,ada manis. .kadang-kadang bergaduh,terasa hati,merajuk . .lepas tu baik semula . .biasa la tu asam garam kehidupankan . .tapi yang pastinya aku sayang mereka nie semua . .fullstop !!! Macam-macam jugak aktiviti yang kami jalankan beramai-ramai . .dan paling aku touching masa diaorang celebrate birthday aku . .memang tak sangka . .terharu gila-gila x1000  . .sampai tak terkeluar air mata  . .korang memang sweet <3








Akhir sekali,hargai la setiap persahabatan yang telah kita jalinkan . .ini adalah pengalaman yang telah saya kongsikan bersama korang semua . .memang ada suka dan duka apabila menjalinkan persahabatan tanpa seorang sahabat siapa lah kita. .manusia memang telah dilahirkan perlu hidup berteman bukan untuk keseorangan . .
Pesanan: pilih la rakan yang ihklas dengan anda dan anda akan rasa apakah itu erti persahabatan !!
Pesanan untuk korang : i love all off you so muchhhhhhh !! inilah tandanya aku betol-betol sayang korang . .friends will never be replace . .aku harap korang ikhlas dalam persahabatan kita ini . .semoga persahabatan kita diredai ALLAH s.w.t amin....