I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 29 November 2011

Ombak Rindu


Ombak Rindu adalah sebuah novel berbahasa melayu karya Fauziah Ashari .Ia berkisarkan tentang kehidupan seorang gadis bernama Izzah yang yatim piatu.


Sinopsis

Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?








Satu filem kini diadaptasi dari novel ini akan ditayangkan 1 DISEMBER 2011 .Selepas novel lagenda budak setan diadaptasi kini satu lagi novel yang telahpun diadaptasi iaitu Ombak Rindu.Bolehkan filem ombak rindu ini menjadi box office seperti filem-filem yang lain? Tak dinafikan jalan cerita novel ini amat menarik dan menyayat hati para pembaca.Mampukah maya karin membawa watak Izzah seperti di dalam Novel Ombak Rindu ini? Dapatkah Maya Karin mendalami watak Izzah yang amat menderita dan sengsara itu.Dan mampukah Aaron Aziz memegang watak Hariz?Tunggu dan lihat pada Khamis ini.Cik Iza tidak mungkin akan melepaskan filem ini.Tak sabar menanti kehadiran khamis ini .Cik Iza nak tegok bagaimanakah  sambutan peminat akan cerita Ombak Rindu ini.Yang Cik Iza tak tahan hero dia Aaron Aziz yang mengambil watak Hariz. Boleh tergugat iman cik Iza melihat dia.Handsome bangat . .hehe. .Tak lupa pula Mia Amylia watak yang akan dipegang oleh Lisa Surihani sebagai isteri kedua Hariz yang tidak dicintainya.

Tapi Cik Iza suka sangat lagu dari filem Ombak Rindu ini.Sangat menyentuh hati Cik Iza.Mari cik iza tinggal kan lirik tersebut dan korang boleh la cari lagu tu dan degar ya.selamat mendengar (:

OST OMBAK RINDU-HAFIZ&ADIRA

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung



Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

uuu…uuu..

Monday, 21 November 2011

mALAysiA VS iNdOnEsiA

Asalamualaikum . .hai semua  . .entry pagi ni eyza nak cerita pasal bola . .fuh saingan yang sangat sengit antara pasukan HARIMAU MUDA iaitu MALAYSIA VS GARUDA ialah INDONESIA . .cik eyza hari ini punya la semangat bola yang sangat tinggi sampai keluar pun nak balik awal sebab bola punya pasal . .ingat nak tengok kat kedai tapi tengok kat rumah lagi best kan dengan family. .so tengok la dekat rumah je . .excited punya pasal cik eyza pon pakai la baju malaysia if tengok bola dalam rumahpun . .hehe . .bangga menjadi rakyat malaysia . .dapat masuk final taw . .dan cik eyza tak menyesal kering air liur terjerit-jerit sampai sakit tekak sebab MALAYSIA dan menang . .tak sia-sia pakai baju malaysia dalam rumah . .cayalah malaysia . .dan lihat laa gambar cik eyza berpakaian baju malaysia . .bangga dengan malaysia hehe (:






dan ringkasan sedikit berita mengenai perlawan tersebut.

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, perlawanan yang dinanti oleh peminat bola sepak Malaysia dan Indonesia final bola sepak Sea Games 2011 Harimau Muda vs Garuda Muda. Pertembongan kedua Malaysia vs Indonesia akan berlansung di Stadium Gelora Bong Karno tepat pada jam 8.00pm, 21/11/2011. Team Garuda Muda pasti akan membalas dendam setelah tewas 0 – 1 dipusingan kumpulan. Tugas team Malaysia untuk mempertahankan pingat emas bukanlah mudah kerana Harimau Muda bukan sahaja menentang 11 permain Indonesia tetapi juga akan bertarung dengan puluhan ribu penyokong Merah Putih.

Perlawanan live Indonesia vs Malaysia boleh disaksikan di Astro Arena 801 dan RTM TV1 atau boleh juga live streaming Indonesia vs Malaysia melalui twitter dengan hashtag #Malaysia atau #Indonesia atau online live streaming @ RTM live.

Rekod 2 pertemuan terakhir bola sepak Sea Games berpihak kepada Malaysia tetapi rekod tidak menjamin kecemerlangan sesebuah pasukan.

SEA Games 1991: Indonesia 2-0 Malaysia
SEA Games 1995: Indonesia 3-0 Malaysia
SEA Games 1997: Indonesia 4-0 Malaysia
SEA Games 1999: Malaysia 0-6 Indonesia
SEA Games 2001: Malaysia 2-1 Indonesia
SEA Games 2005: Indonesia 0-1 Malaysia

Barisan pemain Malaysia yang jangkakan akan beraksi pada final Sea Games 2011 : Che Mat Khairul Fahmi; Jasuli Mahali, Omar Mohd Asrarauddin, Fazail Mohd Irfan, Mohd Shas Mohamad Fadhli, Ahmad Mohomad Muslim, Othman Mohamd Fandi, Bakhtiar Baddrol, Mansor Muhd Nazmi Faiz, Wan Zakaria Wan Zaharul, Ramlan Izzaq Faris.

Seluruh rakyat Malaysia dari Perlis hingga ke Sabah mengharapkan team Malaysia dapat mempertahankan pingat emas yang dimenangi di Laos. Tak apalah kalau Malaysia tidak menjadi juara keseluruhan Sea Games 2011 janji Malaysia juara bola sepak. Kejuaraan team bola sepak Malaysia ibarat Malaysia sudah menang keseluruhan Sea Games 2011.

Keputusan Final Malaysia vs Indonesia : 1 – 1

Tahniah Harimau Muda menang 4 – 3 penalti setelah tamat masa tambahan. Tahniah juga kepada team Garuda Muda masa depan yang cerah utk team senior kedua negara.

Perlawanan penentuan pingat gangsa Myanmar vs Vietnam : 4 – 1





PEMAIN BOLA SEPAK MALAYSIA

Khairul Fahmi Che Mat born 7 January 1989 in Kota Bharu ,Kelantan is a Malaysian goalkeeper currently      playing for Kelantan FA in Malaysia.Khairul Fahmi play with the best of all on this night.
Congratulation KHAIRUL FAHMI.

JEJAKA TERHANGAT MALAYSIA (:

                                                                  HARIMAU MUDA

Malaysian vs Indonesia 26 th SEA GAMES 2011
Alhamdulillah Malaysia has won the match against Indonesia !! Congratulations Malaysia !
and I am proud to be citizens of Malaysia 
I Love Malaysia
 ♥ The Young Tigers ♥
Loser is loser but history has been created  MALAYSIA IS THE CHAMPION !!

Wednesday, 16 November 2011

70 AyAt RomAntiS yAnG bOLEh MeNcAirkAn hAti LeLAk!

70 Ayat Yang Boleh Mencairkan Lelaki    

1. All I care about is being with you forever.
2. All the gold and diamond in the world are not enough to buy the love I have for you.
3. God created you for just for me.
4. I am addicted to your love.
5. I am crazy about you.
6. I cannot live without you.
7. I cannot stop thinking about you.
8. I did not mean to hurt your feelings.
9. I do not want to wake up from this wonderful dream with you.
10. I feel safe when I am with you.

11. I get lost in ecstasy when you make love to me.
12. I have finally discovered true love – you.
13. I love talking to you.
14. I love the way you make love to me.
15. I miss your hugs and kisses when we are apart.
16. I thank God for the day he brought you into my life.
17. I want to spend forever with you.
18. I will give anything to be with you.
19. I will give you my heart, my body, and my soul.
20. I will go with you to the ends of the world as long as you keep loving me.

21. I will rather be broke than trade your love for a million dollars.
22. I will travel a thousand miles to be with you.
23. I wish God had brought you to me sooner.
24. If anything happens to you, I will go crazy.
25. If I could I would make love to you a thousand times.
26. If I had to live life over again, I would live it with you.
27. If loving you is a sin, then let me be guilty.
28. If our love is blind, then I never want it to see the light of day.
29. Life without you will be like going to sleep and never having sweet dreams.
30. Loving you feels like heaven.

31. Loving you has made life even sweeter.
32. Loving you has made my life so full of joy and happiness.
33. My heart cries when we are apart.
34. You are my love, my heart, and my life.
35. No man has loved me the way you love me.
36. Nothing will ever stop me from loving you.
37. Ooh sweetie, you are so good to me.
38. Your warm hugs and your tender kisses are more precious than gold.
39. Talking to you is like sipping the most delicious wine – I want it to last forever.
40. The times we spend together are like precious gems that money cannot buy.

41. Time stops when you hold me in your arms.
42. When I am with you, my troubles seem to melt away.
43. When I look at you I see a man that I find irresistible.
44. Words are not enough to express how much I love you.
45. You are my prince.
46. You are my soul mate.
47. You are the most important person in my life.
48. You are the music that makes my heart sing.
49. You are the only man I ever want in my life.
50. You are the other half that makes me feel whole.

51. You are the perfect man for me.
52. You are the sweetest man I know.
53. You bring nothing but love, peace, joy, and happiness to my soul.
54. You bring so much joy and happiness to my life.
55. You love me gently.
56. You make me feel like a woman.
57. You make me feel so good I want to kiss you from your head to your toe.
58. You make me want you more each day.
59. You treat me like a princess and I love you with all my heart.
60. Your are the kindest man I know.

61. Your caring words touch the deepest part of me.
62. Your hugs and kisses melt my heart like chocolate ice cream on a warm summer day.
63. Your kisses are like warm chocolate on a cold winter night.
64. Your kisses are so good I feel tingles all over.
65. Your love is like a solid rock that will never break.
66. Your love is so good I can’t get away even if I wanted to.
67. Your love warms my heart like the glow of a candle light in a midsummer night’s dream.
68. Your loving whispers in a moon-lit night are like soothing wine, they put me in the mood.
69. Your smile is so comforting it makes my tears go away.
70. Your gentle touch sends chills up and down my spine.


#pesaan ini adalah copy semata-mata bukan idea sebenar saya  . .maaf    ♥

Boleh cuba-cuba guna ok untuk wanita (:



10 Cara Romantik Untuk Meminta Maaf

10 Cara Meminta Maaf


    Sekiranya pasangan anda merajuk disebabkan sedikit perselisihan faham yang terjadi, sudah pasti anda memerlukan masa yang agak lama untuk memujuknya.

Namun jangan susah hati kerana di sini diperturunkan 10 kaedah untuk memujuk pasangan yang merajuk dengan cara yang paling romantik. Kaedah ini jika digunakan sebaiknya pasti akan berjaya.

Walau bagaimanapun, segalanya bergantung kepada kejujuran serta tahap usaha yang anda tunjukkan. Ini kerana mereka yang merajuk selalunya suka dipujuk dan dirayu sebagai tanda anda menghargai mereka serta menyesali perbuatan yang telah lalu.

Oleh sebab itu, jika teknik pertama tidak berjaya, gunakan teknik kedua dan seterusnya. Lambat laun, hati si dia pasti akan cair dan dapat memaafkan anda.

1. Hulurkan sejambak bunga ke rumah atau ke pejabatnya. Jangan lupa selitkan sekali kad ucapan yang ditulis kata-kata indah untuk memujuknya. Lebih romantik jika bunga pilihan anda, adalah bunga kegemaran si dia.

                                                   bunga boleh mencairkan hati wanita (:
2. Coklat boleh memberikan ketenangan kepada mereka yang sedang berduka lara. Jadi, hadiahkan kepadanya sebagai tanda anda memohon maaf. Paling romantik jika coklat tersebut anda suapkan ke mulutnya sebagai tanda anda begitu mencintainya dan tidak boleh hidup tanpanya di sisi.


3. Tulis sebuah kad ucapan yang memuatkan 10 sebab mengapa si dia perlu memaafkan anda. Sebab pertama sudah tentulah kerana kamu amat mencintainya dan tidak mahu kehilangannya. Pasti si dia berbahagia apabila membaca kad ucapan yang ringkas tetapi cukup menyentuh hati itu.


4. Bagi mereka yang agak jiwang atau meminati muzik, apa kata kamu tujukan sebuah lagu kepadanya melalui radio kegemaran anda berdua dengan ucapan memohon maaf. Tambah romantik jika anda sendiri yang menyanyikan lagu tersebut. Si dia yang mendengar sudah pasti sangat terharu dan menghargai kesungguhan anda memohon maaf.

5. Jika berkesempatan, tunjukkan kemahiran memasak anda. Sediakan menu kesukaannya dan layanlah si dia sebaik mungkin. Dengan layanan yang baik serta hidangan yang lazat, si dia pasti akan melupakan rajuknya.


6. Bagi mereka yang berkemampuan, bawalah pasangan anda yang merajuk itu ke pusat-pusat percutian kegemarannya yang mampu memberikan ketenangan. Dengan suasana yang nyaman, si dia pasti lebih mudah mendengar penjelasan yang anda mahu berikan serta memaafkan anda. Bagi mereka yang kurang mampu, ajaklah si dia ke lokasi yang banyak menyimpan kenangan manis di antara anda berdua.Bagi yang tidak berkemampuan atau tidak mempunyai cuti yang panjang bawalah mereka bersiar-siar bersama sudah cukup asalkan mereka berasa gembira.


7. Imbas kembali kenangan-kenangan manis yang tercipta di antara anda berdua. Dengan kenangan manis tersebut, mohonlah maaf secara ikhlas dan nyatakan kekesalan anda di atas segala masalah yang terjadi. Tidak salah jika sesekali anda mengalah demi insan yang tersayang. Apa yang penting hubungan cinta yang terjalin tidak putus di pertengahan jalan.


8. Hantarkan sekeping kad memohon maaf dan sekuntum bunga ke kediamannya sebelum dia keluar bekerja. Si dia pasti akan terharu melihat kesungguhan anda yang sanggup bangun awal pagi semata-mata untuk menyatakan maaf. Jika si dia telah memaafkan anda, ambil kesempatan itu untuk menghantarnya ke tempat kerja dan elakkan perbualan ke arah punca perselisihan faham yang terjadi sebelum ini.

9. Ada juga individu yang tidak mempercayai daya tarikan yang ada pada sekeping kad atau sejambak bunga untuk meminta maaf. Kalau begitu gunakan kata-kata indah yang paling romantik untuk memohon maaf. Paling penting hadir dengan wajah yang ikhlas serta senyuman yang jujur. Harus diingat, wajah mereka yang terpaksa sangat mudah kelihatan dalam situasi seperti ini.

10. Cara terakhir, apa kata anda hantarkan SMS atau emel yang mampu membuatkan si dia ketawa. Dalam masa yang sama, turut selitkan kata-kata maaf agar si dia dapat memaafkan anda. Mood yang baik serta suasana yang ceria mampu mengembalikan rasa percaya si dia kepada anda. Tetapi awas, jangan ulangi kesilapan yang sama buat kali kedua.


#hAnya cOpy dAn edit bUkan idEa asAL . .mAaf (: