I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 16 August 2011

Kehidupan Selepas bergelar Pelajar

Asalamualaikum . .haii . .rasa rindu sangat-sangat na tulis blog ni . .dah bersawang-sawang dah ni sebab lama tak update . .hehe . .sorry la korang aku bz la sebab baru masuk belajar so faham-faham jela bz dye macam mana kan . .hee . .firstly alhamdulillah da dekat 2 bulan gak la aku berada di UNIKL ni . .memang best la belajar dekat sini . .kawan pon oke-oke . .roomate aku pon baik weyh . .orang melaka jugak . .hehe . .wat masa sekarang aku rasa tak ada lagi lah masalah duduk sini . .hehe . .tapi kenangan masa hari first day datang UNIKL ni nak daftar memang tak akan aku lupakan sampai bila . .kenangan paling sweet dalam hidup aku . .bayangkan ramai yang hantar aku pergi daftar belajar . .family,mak usu,pak usu,mak cik dan nenek aku pon ikut jugak . .rasa terharu sangat laa . .kebetulan selama aku hidup 18 tahun ni aku x pernah lansung berpisah dengan family . .so sumpah memang terasa gila . .jujur aku katakan aku memang anak manja . .yela da aku anak tunggal perempuan dua lagi lelaki . .masa family dah nak balik tu memang terasa sangat-sangat laa . .ikutkan aku tak nak nangis tapi dah nenek aku nangis,mama aku nangis dan mak cik aku juga nangis . .aku tak sangka la dorang sanggup nangis sebab nak berpisah dengan aku . .syahdu gila masa tu . .mak cik tu aku da anggap macam mak aku sendiri . .aku da rasa macam aku ada dua mak . .sebab dari kecil aku duduk dengan dia dan nenek aku . .mana-mana pergi mesti dia bawak aku . .so mereka akan terasa bila tak ada aku . .tapi lepas minggu orentasi terus aku cabut balik . .yang penting aku dah taw jalan nak balik macam mana . .haha . dah laa kita tuka topik pulak . .ni da masuk cerita tangkap leleh pulak . .hehe . .tp tula kenangan yang terindah buat aku sebab aku rasa semua orang sayang aku dan hargai aku . .
    Cerita balik pasal UNIKL . .bermulanya kelas pertama . .malu kot kena kenal kan diri . .memang malu sangat-sangat weyh masa tu . .dah la ramai lelaki berapa kerat je perempuan . yela kos EE kan ramai lelaki. ..malu nak cari kelas lagi . .dengan senior dok pandang-pandang lagi . .haii tebal kan muka jela aku masuk kelas time tu . .tapi yang pelik sistem kan sini buat aku pening . .haha . .yelaaa kelas agama kan budak lain . .kelas engineering pysic budak lain . .kelas math budak lain . .buat aku pening nak cari kawan . .bukannya 1 kelas tu semua budak yang sama . .tp kesemua kelas aku memang semua lelaki ramai . .perempuan boleh kira . .haha . .tapi tula realiti hidup aku kat sini yang bakal belajar selama 3 tahun . .hehe . . (:

No comments:

Post a Comment